כתם על נייר קינוח ביום השביעי

שאלה:

שלום , אני אחרי 7 נקיים והיום אמורה להיות הטבילה ועכשיו ממש בקינוח יש כתם חום אדמדם ובקינוח נוסף יותר ויותר חלש מה הדין? האם מותר לי לטבול?

תשובה:

שלום רב,

א. אם זה פחות מגריס או ספק אם זה אדום ניתן להקל.

ב. אולם אם זה אדום ויותר מגריס, זה תלוי אם הקינוח היה מיד לאחר הטלת מי רגלים או לא. כלומר, אם הקינוח לא היה מש מיד לאחר הטלת מי רגלים אלא לאחר חצי דקה או יותר ניתן להקל, מאחר שביום שביעי של נקיים מקילים בכתם על נייר.

ג. אולם אם הקינוח היה מיד לאחר הטלת מי רגלים דעת הגר"ש וואזנר להחמיר לחשוש שמא זה ראיה ולא כתם. אבל המקל שדינו ככתם יש לו על מי לסמוך (ראה מראה כהן בחלק הבירורים בסוף הספר).