חתונה בליל תענית אסתר

שאלה:

תאריך לחתונה,
קבעתי תאריך לחתונה 27/2/17 ורציתי לדעת האם אני צריכה להקדים את התאריך?
או שאתחתן בתאריך זה והכל יהיה בסדר?

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם כוונתך ל2018 ולא 2017 שכבר חלף…

תאריך זה יוצא ביום י"ב אדר כלומר, בליל תענית אסתר. אין בעיה לערוך חתונה ביום זה. צום זה קל יותר ולכן גם מותר לערוך מסיבות בליל התענית. ראה במשנה ברורה סי’ תקנ סק”ו לגבי ליל התענית בשאר התעניות. ומ”מ כאמור, תענית אסתר הוא קל יותר משאר הצומות. וראה בשו”ת אבל ישראל ח”ז סי’ כח.