שיער במקום לא רגיל – חציצה בטבילה

שאלה:

שלום
אני אחרי לידה ובזמן ההריון גדל לי שיער על הבטן(דבר שכמובן לא היה קודם) ואני לא רוצה להוריד בשביל שלא תתגבר הצמיחה אלא לחכות שזה ינשור מעצמו השאלה היא אם אני יכולה לטבול ככה או שזה חציצה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש לחשוש שזו אכן חציצה, והייתי מציע לעשות טיפול לייזר כזה שגורם שלא יצמח שוב.

מקורות:

בשו"ע סי' קצח סעי' ו כתב ששיער בית הערווה חוצץ אצל אשה נשואה [כאשר בדרך כלל נשים מקפידות להסירו] ובט"ז שם ס"ק י מבאר, שהחידוש בדברי השו"ע שגם כאשר האשה ובעלה אינן מקפידים על כך, בטלה דעתם אצל כל אדם. לכן נראה שיש להסיר.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אחר בקשת המחילה נראה שהנידון שם לא מצד השערות רק מצד דיבוקן ע"י הזיעה ולא קשור לניד"ד והדברים מבוארים שם בברכ"י ואולי נתכוונתם לנידון הח"ס גבי שערות הכלה וכמובן שיש לחלק ולהקל

  2. דברי הח"ס לא מבוססין בכלל על המשנה אלא ע"ד הש"ך בשם ראב"ן דצפרנים הוי חציצה כיון שעומדות ליגזז אע"פ שאין שם לכלוך, תדע שלדעת הט"ז מה שצפרנים מעכבות הטבילה זה רק מחשש לכלוך ולא מצד שעומדין ליגזז והט"ז בודאי לא יחלוק על דין השו"ע בסע"ו שהוא מפורש במשנה. ולדינא כבר כתבו הפוסקים דאשה ששערותיה ארוכות ומקפידה ע"ז אף שלכתחילה טוב לגוזזן מקודם אבל אינו לעיכובא ולא הוי בחומר של צפרנים ע"ע בדה"ש שאם יש שעה"ד יכולה לטבול כך אף לכתחילה וזה מעשים בכל יום

  3. אמת, כאן העיקר ההקפדה היא מחמת הדיבוק. אך כאן יש נושא נוסף, שבעצם דומה באמת לציפורניים, שגם אם אינה מקפידה בטלה דעתה כיון שרוב העולם מקפיד, בעוד שבמקרה של החתם סופר המצב הוא להיפך.

  4. לכ' יש ראיה לדבריו מד' הרמב"ם פ"ט מקואות מ"ד דכשות של קטן אינו חוצץ כיון שאינו מקפיד ע"ש בר"ש בשם התוספתא, ר"ל כמין שערות שנולד בעור קטנים כעין השער הנולד בקישואין. ומוכח דאם מקפדת על שערות אלו הוי חציצה. אך הראב"ד פ"א טו"מ ה"ד השיג על הרמב"ם מטעם דלא מצינו שערות מחוברות שאינן קשורות שיהו חציצה. וע"ע ספר מילי דטהרה עמ' תקכ"ט דאף המפרשים המשנה לע' חציצה י"ל דהמשנה דוקא לטהרות ולא לבעלה. ועוד דשאר הראשונים לא פי' המשנה לענין חציצה. ולכן הסיק שם דאף שלכתחילה תסיר שערה בפניה כשמקפדת ע"ז אבל בשעה"ד יכולה לטבול כך בלי לחוש לחציצה