לימוד בעיון – מדוע?

שאלה:

שלום עליכם. רציתי לישאול אים אים כול הגמרא והמישנה זה להבין תהלכה והיום יש לנו כבר שולחן ערוך שהכול כבר ערוך אז למה לילמוד גמרא? נילמד רק פוסקים וזהוא את התכלס לו?

תשובה:

שלום וברכה

המטרה בהבנת הדברים אינה רק כדי לדעת תכלס מה עושים, יש מצוה בעצם ידיעת התורה לעומק ולרוחב, זה החיבור שלנו לבורא העולם שהתורה היא חכמתו יתברך.

מלבד זאת, חוסר בהבנה תמיד יגרור אחריו טעויות בהלכה, בדימוי דבר לדבר אחר וכו'.