התרת נדר להמנע מאיסור

שאלה:

ראשית אתחיל ואומר כי אינני אישה דתייה.
אני כרגע בנישואיי השניים, בנישואים הראשונים הייתי ללא ילדים. איך שהתחתנתי בפעם השניה, נדרתי נדר שאם אכנס להריון אטבול במקווה שנה לאחר הלידה. נקלטתי להריון וילדתי. יום לפני סיום משכב לידה, עלו היצרים ובעלי ואני קיימנו יחסים מבלי לטבול. כיצד ניתן להתיר את הנדר?

תשובה:

שלום רב

הפתיחה של השאלה שלך נותנת תחושה כביכול ביד האדם לבחור אם הוא דתי או לא, וכיון שאת אינך דתיה את בעצם לא אמורה לטבול אלא שיש את הענין של הנדר… זו כמובן טעות גדולה! הקדוש ברוך הוא נתן לכולנו את התורה בשווה, וכל יהודי ויהודיה חייבים בכך, ובורא העולם מצפה לנו! כך שכיון שאת מאמינה בה' אלוקי ישראל ובענין הנדרים, תאמיני גם שנתן לנו עוד מצוות, ואין שום ויתורים בענין זה! קבלו על עצמכם את שמירת הטהרה, ובעזרת ה' מובטח לכם גם שלום בית איתן וגם נחת מהילדים החמודים!

נדר כזה להרבה דעות כלל לא ניתן להתיר, וגם לאלו שהורו להתירו, זה רק כדי להרויח את השיטות שכן ניתן להתיר נדר זה, אבל זה לא יאפשר לחשוב שכביכול הנדר בטל, ראי בענין זה כאן.