הסיבה שצריך לפרט את הנדר

שאלה:

שלום רב, ידוע שהתרת נדרים של ערב ראש השנה מועילה רק לנדרים ששכח, מכיון שצריך לפרט נדר במקרה שזוכר אותו, אלא ששמתי לב שבנוסח ההתרה מזכירים " וכל מיני נזירויות". השאלה היא אם זה נחשב שפירט את הנדר של נזירות מכיון שהזכיר אותו (נגיד אם לא היה תנאים או ידות ןכד.) או לא. מטרת השאלה שכשלומדים מסכת נדרים מזכירים כל מיני לשונות נזירות, ולמרות שאין פיו ולבו שווים בכל אופן רציתי לדעת תשובה על שאלה דלעיל

תשובה:

שלום וברכה

ההגדרה הזו עדיין כוללנית, הרעיון של פירוט הנדר הוא כדי למצוא לו פתח ראוי, וזה אי אפשר לעשות בלי פירוט מדוייק.

אבל אין כל צורך לחשוש מדוגמאות שאומרים תוך כדי לימוד, זה לא נזירות ואין חשש כלל.