אכילה בבית כנסת לפני קידוש

שאלה:

לכב' הרב שלום: בשבת בבית כנסת חלקו סוכריות הערתי לנשים ששומרים מצוות בזמן שהספר פתוח אכלו סוכריות גם בלי ברכה ולפני קידוש האם נהגתי נכון?ואם אשפר להרחיב לגבי קדושת בית כנסת .תודה !לרבני ההוראה:

תשובה:

שלום רב

בודאי צדקת שאסור לאכול סוכריות לפני קידוש ובודאי אסור לאכול ללא ברכה, אלא שתמיד צריך לדעת את המוטל עלינו באותה שעה, שכן אמרו חכמים: "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע", לפעמים אנחנו יודעים שזה לא באמת יעזור, אלא רק יגרום לכעס ומריבה, ובמקרה כזה יש להמנע מלהעיר.