כלי שהפכו בו את הכבד על האש

שאלה:

אם הכנתי כבד וסטייק על אותו מנגל ועם המלקחיים ששמו איתם את הכבד על המנגל
והפכו את הכבד , גם הפכו את הסטייקים ,והוציאו את הסטייקים מהאש לצלחת . האם הסטייק מותר באכילה ? זה דחוף תודה

תשובה:

שלום וברכה

לבני ספרד מותר להפוך את הכבד במזלג והוא אינו נאסר, אולם למנהג בני אשכנז המזלג טרף. לכתחילה נהגו בני ספרד להחמיר בזה, ולכן תמיד כדאי להשתמש בשיפוד חד פעמי או ליחד מזלג מסויים לפעולה זו ולעשות בו סימן ברור שלא יהיה ניתן לטעות בו, אבל עכשיו שכבר נעשה אם אתם ספרדים אתה רשאי לאכול. אופן הכשרת המזלג על ידי ליבון באש עד שיאדים [קשה לעשות זאת…].

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סי’ עו סעי’ ד ובכף החיים שם ס”ק לז, ובן איש חי קדושים סעי’ ו.