לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חציצה בטבילה

שאלה:

שלום רב, אתמול טבלתי במקווה.
לפני הטבילה אני עוברת על כל הגוף כדי שלא ישארו שערות בכל מיני מקומות בגלל שיש לי נשירה. העיון שעשיתי היה לפני שסרקתי את השיער כך שיכול להיות שנשרו שיערות לאחר מכן.
לפני שנכנסתי הבלנית הסתכלה בגב שאין שערות ואני הסתכלתי על הגוף מקדימה ועל הידיים שאין שערות.כשירדתי למים הרגשתי שערה ארוכה בין הרגליים אז הוצאתי אותה. אבל יותר מזה לא בדקתי בין הרגליים כי כבר נכנסתי למים. אבל כשנכנסתי לתוך המים ניסיתי לפתוח את הרגליים שאם תהיה שערה היא תצא.
האם יכול להיות שנשארה שערה נוספת שם וזה היה חציצה?
באופן כללי האם שערות שנושרות על הגןף נחשבות חציצה אחרי הטבילה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם עיינת אין צורך לחשוש עוד, וגם אם תמצאי לאחר זמן תולים שזה נשר אחר כך. באופן כללי יש לזכור שחציצה במיעוט שאינו מקפיד, כלומר אם נמצאה שערה במקום שלא מפריע לך שתהיה שם בדרך כלל, זה לא חוצץ, אף שלכתחילה יש לאסור.

ערב טוב.