קם מאוחר – קריאת שמע

שאלה:

האם בבוקר אחרי ברכות השחר וברכות התורה אני יכול לקרוא קריאת שמע בלי ברכותיה ואז עם הברכות?

תשובה:

שלום רב

אם קמת מאוחר ואתה חושש שעד שתגיע לקריאת שמע בתפילה יעבור זמנה, תעשה כך, ורצוי לעשות תנאי שאם כן תספיק להגיע לקריאת שמע בזמן, אתה רוצה לצאת ידי חובה כשתאמר אותה בברכותיה. אבל אם אין חשש שתפסיד את הזמן אז ודאי אין לקרוא סתם בצורה שאינה ראויה על פי תקנת חז"ל.