שבת חתן עם חשש לחילולי שבת ופריצות בבית הכנסת

האם מותר לגבאי בית הכנסת ליסגור עם בעל אירוע שרוצה לעשות שבת חתן בבית הכנסת שאינו שומר שבת או ללא יראת שמיים או שבעל האירוע יודע או ידוע שהוא יזמין אנשים שמחללים שבת בפרהסיא כשהגבאי יודע בעקבות זה שעלול להיות הכנסת פלאפונים לבית הכנסת ואף להתעסק בהם ולעשות חילול השם בשבת כשיש מתפללים יראי שמיים תלמידי חכמים ואנשים פשוטים שחלקם יודעים וחלקם לא  בדרך כלל זה בעזרת נשים שבאות בפריצות
לבוש לא צנוע  עם פלאפונים לתוך בית ה״ אשמח לקבל תשובה דחוף למרות שהתשובה שלי היא חד משמעית לא ליסגור אירועים עם אנשים מהסוג הזה מחכה לתשובה תודה

תשובה:

שלום רב,

חד משמעית התשובה היא ברורה כפי שאתה אומר, צריך שיהיה ברור שבכל רחבת בית הכנסת באים בהתאם לכללי המקום, וזה עוד לפני השאלות של ביזוי כבוד השבת וכבוד בית הכנסת!

בכל מקום בעולם ישנם כללים כיצד מתנהגים במקומות מסויימים, כפי שצופים ובטוחים שבמסגדים אנשים יכבדו את כללי המקום, וכמו בשאר מקומות, אין כל ספק שבבית הכנסת ישנם כללים בסיסיים, ואם אדם לא יודע כיצד לכבד את המקום, שישאר בביתו! דברים הם פשוטים לגמרי, ובדיוק כמו שבכותל ישנם כללים הנהוגים כך משך שנים רבות, וגם הרופרמים מתכבדים לשמור על כללי המקום, כך גם בכל בית הכנסת. אני בטוח שאם תסביר לבעל השמחה את הנחרצות שלך בענין ומדוע אתה כה נחרץ, הוא יכבד את רצונך, ואם לא, שיישאר בביתו