לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מחיקת שם שלום

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אם אני כותב שם "שלום" נגיד במכתב וכדומ ,האם מותר לי למחוק אותו שכן אם אדם בבית הכסא או מרחץ וכדומ אסור לומר שם שלום ןלקרוא בשם זה וכדומ יוצא ששזה שם קדוש אז האם מותר למוחקו?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

יש רק שבעה שמות שאסור למוחקם, וכמבואר בשולחן ערוך יורה דעה הלכות ספר תורה סימן רעו:

אסור למחוק אפילו אות אחת משבעה שמות שאינם נמחקים, ולא מאותיות הנטפלות מאחריהם כגון ך' של אלהיך וכ"ם של אלהיכם. ואלו השבעה שמות: שם ההויה; ושם אדנות; ואל, אלוה, אלהים; שדי; צבאות. ויש גורסין ג"כ אהי"ה אשר אהי"ה.

יום נעים.