האם אדם יכול להתחתן עם אחות של אישה שהיה עימה ביחסי אישות?

שאלה:

שלום וברכה

אני חוזר בתשובה, הייתי עם מישהי ביחסי אישות. לימים כאמור חזרתי בתשובה. ואני חושב על קשר וזוגיות עם אחותה, שהיא דתייה, האם יש בזה בעיה? אני יודע שיותר מתאים שאשאל את הרב שלי, אבל באמת לא נעים לי, אז אמרתי לו שיש לי שאלה הלכתית שקשורה לעברי והיא בעניינים שבינו לבינה אז הוא הפנה אותי לאתר הזה. תודה

תשובה:

שלום רב,

מדאורייתא אין איסור משום שעם אחותה זה לא היה דרך נישואין אלא דרך זנות. אולם חכמים אסרו נישואין כאלה וראה במקורות.

מקורות:

ראה יבמות צז, וראה ברמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק הלכה יא: "הבועל אשה דרך זנות לא נאסרו עליו קרובותיה שהן השבע נשים שאמרנו, אבל חכמים אסרו על מי שנאף עם אשה לישא אחת מן השבע נשים קרובותיה כל זמן שהזונה קיימת, מפני שהזונה באה לקרובותיה לבקר אותן והוא מתייחד עמה ולבו גס בה ויבוא לידי עבירה שיבעול הערוה".