ברית מילה תוך כדי חילולי שבת

שאלה:

שלום לרבנים ראיתי שיש פוסקים שכתבו שעם בעקבות ברית מילה יחולל שבת אז יעשו ביום ראשון ברית אבל אי שואל מה בעל השמחה אחראי על העולם זה שהם מחללים שבת מה עון עליו שפשוט יגיד להם שלא יחלל שבת ועם הם חיללו מה בעל השמחה אשם? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

האמת היא שרוב הפוסקים אכן נוקטים שלא ידחה את הברית ויעשה אותה במועד למרות החשש לחילולי שבת. ראה כאן. אבל אם אתה שואל מה בעל השמחה יעשה: הוא יכול פשוט להסביר למשפחתו המורחבת שעל הגב הקטן של בנו הפעוט שעדיו לגדולות הוא אינו רוצה שיווצרו חילולי שבת בדיוק ביום בו הוא נכנס לבריתו של אברהם אבינו. זה נראה לי די מובן, ואם זה יהיה מובן גם לבעל השמחה אני מניח שהוא יצליח להסביר את זה הלאה…