מיטות צמודות בימי נידה כשילד ביניהם

שאלה:

האם מותר לבעל ואישה שהם אסורים לישון בשתי מיטות צמודות שבאמצע מפריד בניהם ילד ישן ומה הדין בשעת הדחק שחייבים להביא אותו לישון אתנו ובמיטה אחת אין מספיק מקום ואם זה אסור מה הכפרה על זה

תשובה:

שלום רב

הילד אינו מועיל כלל ויש להפריד את המיטות עצמן, והמנהג הוא גם שיהיה ביניהן רווח של אמה – כחצי מטר. כמו כן נהגו להקפיד שהשמיכות לא תגענה אחת בחברתה ראה דרכי תשובה סי’ קצה ס”ק לג. הפסק כעין זה מועיל רק כאשר מחמתו הם נראות כשתי מיטות נפרדות, וכגון שיש מסגרת עץ גבוהה מעט בין המיטות עד שאינם יכולים לראות זה את זה בעת השכיבה, ראה פתחי תשובה שם ס”ק יא ומקורו במרדכי בשם מהר”ם, ובס’ טהרת ישראל כתב שהמנהג להחמיר אפילו בזה.

כדי שהילד לא יפול ניתן להצמיד אחת המיטות לקיר והילד יישן בין ההורה לקיר.

איננו עוסקים בענין הכפרה, יש לקבל להקפיד היטב על דיני התורה בענינים אלו ובשאר ענינים, ולהתחרט על העבר.

בהצלחה ורוב נחת!