לימוד תורה

שאלה:

שלום רב,
1. אם אני לומד תורה ואני מעביר דפים ואני רואה למשל הלכות פורים או הלכה שכבר שקראתי , מותר לי לעבור לדף אחר או שזה ״להעביר על מצווה״ ?

2. האם בקריאת תהילים עם פירוש בדרך לימוד(בלי פירוש אני יודע שלא כי זה תפילה) יוצאים ידי חובת לימוד תורה ? אם לא זה בסדר אם אני אלמד כמה הלכות(2 או יותר) לפני ואז אקרא תהילים עם פירוש ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

  1. בודאי מותר לדפדף למקום בו אתה רוצה ללמוד, להעביר על המצוה זה לעזוב מצוה אחת ולעסוק באחרת, כאן הכל אותה מצוה. כמו כן, לימוד תורה, וחלק מענין הלימוד הוא לעשות זאת באופן יעיל כפי הרצון והצורך ולא מה שנפתח באופן אקראי.
  2. לימוד תהילים עם ביאור זו בהחלט מצוה של תלמוד תורה, אלא שחשוב מאוד ללמוד באופן שיטתי מה שיקדם אותך בידיעת התורה באופן הכי נצרך, כמו לימוד הלכה גמרא וכדומה. בצורה מסודרת.