כשרותה של נערה שנולדה להורים שלא היו נישואים

שאלה:

שלום!
האם מותר להתחתן עם מישהי שנולדה לאיש ואישה רווקים שלא היו נשואים זה לזו?
אם כן, האם הדין שונה לגבי כהן?
אינני יודע אם זה רלוונטי אך במקרה הנוכחי יש לציין שמדובר באישה רווקה שילדה שני ילדים מגבר רווק, כיום האישה נשואה וחזרה בתשובה וכך גם כל משפחתה..

תשובה:

שלום רב,

לגבי כשרותה של הבת לקהל: היא כשרה לקהל, מן הסתם האם אומרת שהיא ילדה לאדם כשר, והאם נאמנת על כך (ראה שו"ע אבה"ע סי' ד' סעי' כו. וגם ללא עדותה הבת כשרה לקהל מאחר שהיום כמעט בכל מקום יש תרי רובי כשרים ומבואר בכתובות טו שבתרי רובי היא כשרה גם בלי טענת ברי, וראה עוד בשו"ת עין יצחק ח"א אבה"ע סי' ז').

לגבי כשרותה לכהונה. אם היא נולדה בארץ – במקום שרובם כשרים לכהונה – רובם יהודים, אז בצירוף טענת ברי של האם היא כשרה לכהונה גם לכתחילה. אולם אם היא נולדה בחו"ל – במקום שרוב פסולים לכהונה זה יותר בעייתי משום שלכתחילה אינה כשרה לכהונה גם בטענת ברי כמבואר שם בדף יד,א.