האם טרוריסט פצוע הוא עדיין רודף?

שאלה:

שלום רב

אפשר בבקשה לקבל מידע הלכתי אם טררוריסט פצוע שכעת לא יכול לבצע רעתו עדיין דינו כרודף ואומרים עליו עדוון השכם להורגו (היות שמסתבר מאוד שכשיצא מהכלא לא ישתנה לבן אדם לא מסוכן

תודה רבה

כל טוב

תשובה:

שלום רב,

דין “רודף” נאמר כמובן כל עוד יש סכנה מהרודף, אז אנו אומרים הבא להרגך השכם להורגו. ואפילו אדם אחר העומד מן הצד מותר לו להרוג אותו אם זוהי הברירה כדי להציל את הנרדף, לא משנה אם הרודף הוא יהודי או ערבי. אבל לאחר שהוא כבר “נוטרל” ודאי שלא שייך עליו כל דין רודף. עם חשבונות של סטטיסטיקות מה האיש יעשה לאחר שיחלים וישוחרר מכלאו, ניתן גם לערוך סטטיסטיקות נוספות על השכנים שלו והתוצאות לא יהיו רחוקות… ברור שהריגתו ללא דין ומשפט זה מעשה ברברי שאין מקומו בעולם תרבותי. מעשים כאלה נעשים כידוע רק במדינות השכנות לנו. אנו השואפים להיות עם יהודי מתורבת אין מקום לתופעות כאלה. ובדיוק לשם כך קיים מערכת חוק ומשפט. ולא כל אדם יקח את החוק לידיו, שאם לא כן חז”ל כבר אומרים ללא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעהו.