עיכוב באספקת מוצר

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אני הזמנתי מוצר חשמלי מאתר אינטרנט בארץ (יהודי), המוצר הגיע אלי עם חלק חסר. אני במשך חודש וחצי רדפתי אחרי מנהל האתר שישלחו לי את החלק החסר. מנהל האתר אמר שהוא ישלח וחיכיתי אחרי הבטחה זה שבוע וחצי וראיתי שהחלק לא הגיע אז הגשתי תלונה לחברת PAYPAL (חברת תשלומים ואשראי) וקיבלתי מהמוכר את הכסף חזרה. לפני שבועיים קיבלתי לבסוף את החלק . השאלה מה הדין האם אני צריך להחזיר למוכר את הכסף או לא?
תודה

תשובה:

שלום רב,

ומה קרה למוצר בינתיים? אם הוא אצלך ואתה רוצה להשתמש בו ברור שאתה חייב לשלם

אם הוא כבר לא נצרך לך ואתה לא השתמשת בו  אתה רשאי להחזיק בכספך ולחכות שהמוכר יבוא לקחת אותו.