נסיעה ברכב עם אדם שעוד לא קיבל שבת

שאלה:

המקבל שבת מפלג המנחה ובית הכנסת מרוחק
האם ניתן לחזור ברכב הביתה ע"י יהודי שלא קיבל עדיין שבת?

תשובה:

שלום רב

ראשית אני מבין מדבריך שמדובר לאחר תפילת ערבית, קשה לי להאמין שמדובר עדיין בזמן שלפני השקיעה, בדרך כלל עד שמסיימים הוא לפחות זמן של תוספת שבת.

ולעצם הענין, אף שמותר לומר ליהודי אחר לעשות לו מלאכה כמבואר בבית יוסף סי' רסג בדעת הרשב"א ובשו"ע שם סעי' יז, דין זה אמור רק באופן שאותו שקיבל שבת אינו עושה כלום, אבל נסיעה ברכב אף שאינו נוהג יש בה זילותא דשבת, ואין להתיר זאת.