האם חתן וכלה מנחמים אבלים?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אחי התחתן אתמול ברוך השם, אבל התעוררה שאלה בנוגע לאביה של הכלה, אימו של אביה של הכלה נפטרה ונקברה ביום רביעי בשבוע שעבר, אביה קיבל היתר מהרב להגיע ולהשתתף בחופה וללוות את הכלה אך לא בסעודה וכך היה..
השאלה שלי בנוגע להלכות בעניין, היום אביה קם מהשבעה וחוזר לביתו, הבית של הורי הכלה, החתונה הייתה אתמול, והכלה מבקשת לנסוע היום ולבקר את הוריה בביתם, האם מותר לכלה והחתן שרק נישאו לבקר את האב האבל?? אשמח לדעת מה ההלכות אומרות בעניין, מפני שהרגשתנו מאוד כבדה ויש לנו חששות במפגש שלהם עם האב האבל שחלילה זה לא ישפיע עליהם…
תודה רבה מראש על תשובתכם תבורכו.

תשובה:

שלום רב,

ודאי מותר ואף מצווה לכבד את אביה שלא זכה להשתתף ממש בשמחתם. בפרט שכעת האב אינו יושב שבעה. ואפילו אם הוא עדיין היה יושב שבעה, בהחלט יש מקום גדול לומר שהם חייבים במצוות ניחום אבלים, ראה בשו"ת בצל החכמה ח"ב סי' מד.