ברכות התורה למי שישן בישיבה על כסא

שאלה:

קורה לי לאחרונה לפעמים שאני יושב על כיסא עם ספר וכדומה בשעות הלילה , ואני נרדם ומתעורר רק בבוקר, כך שאפילו לא הייתי במיטה במהלך הלילה.
האם יש לי בעיה בבוקר לגבי ברכות התורה וכולי , או שבכזה מצב זה נקרא שינת קבע ??

תשובה:

שלום רב

שינה בישיבה על כסא נחשבת כשנת עראי ואין חיוב של ברכות התורה בבוקר, ראה משנה ברורה סי' מז ס"ק כח, אלא אם כן אדם נמצא במטוס או ברכבת ואין לו בלילה זה מיטה, ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא ידוע לי שכך נוהגים הספרדים. אמת שכך שיטת האר"י אבל בספק ברכות דוקא הספרדים החמירו מאוד אפילו כנגד השו"ע. אשמח למקורות.