קריאת שמע ללא תפילין

שאלה:

שלום, לעיתים קורה שאני אומר בבוקר קריאת שמע , וכדי שלא יעבור חלילה זמן קריאת שמע אני אומר את קריאת שמע במזנה ללא תפילין עליי
האם יש בעייה בעניין זה בנושא של עדות שקר ? כמו שמצינו במסכת ברכות : במסכת ברכות (יד ע"ב) למדנו כי כל הקורא קריאת שמע בלא תפילין כאילו מעיד עדות שקר בעצמו, ולדעה שניה הוא כאילו מקריב עולה בלא מנחה וזבח בלא נסכים.
אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום רב

ברור שאם אדם קם כמה דקות לפני סוף זמן קריאת שמע עדיף שיקרא בזמנה ללא תפילין ולא ימתין ויפסיד את המצוה לגמרי… קריאת שמע לאחר זמנה אין בה קיום מצות קריאת שמע אלא סתם כקורא בתורה וכחלק מסדר התפילה.. אדם שמפסיד קריאת שמע בזמנה דומה לאדם שאינו מניח תפילין יום אחד או לא שומע שופר בראש השנה ואינו נוטל לולב בסוכות… אבל יש לעשות כל מאמץ לקום בזמן ולקיים את המצוה כהלכתה עם תפילין, ובכלל להתפלל בבית הכנסת במנין וכו'..

בהצלחה רבה.