קריאת התורה בחו"ל בחול המועד סוכות

שאלה:

שלום
למה בענין פרי החג ,אי אפשר בדרך אחר מאשר לקרוא פעמיים אותם פסוקים?
למי לפי הרמא שאומר שקוראים "ביום הרביעי" אפילו שזה לא קשור ליום א של חול המועד בחוץ לארץ בשביל לא לקרוא פעמיים אותם פסוקים, למה לשיטתו הרביעי קורא "וביום השני והשלישי" שכבר קראנו בתחילה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

הסיבה לכך כפי שהסביר המשנה ברורה בסי' קלז ס"ק יא, שכיום שאנו בקיאים בקביעא דירחי אין כל כך ענין לקרוא ביום השני לבד, והעיקר הוא היום השלישי, לכן כולם קוראים או ביום השלישי או ספקא דיומא שזה שניהם יחד, כמבואר ברמ"א סי' תרסג.

ערב טוב.