עדות שקר בקריאת שמע – המשך

שאלה:

שלום, שאלתי כעת לגבי עדות שקר בקריאת שמע ללא תפילין . אז מה לגבי עדות שקר בנושא זה ?

תשובה:

שלום רב

לא מדובר כאן ממש על האיסור של עדות שקר, שהואבעדות הנעשית בבית דין וכו' בין אדם לחברו. אלא הכוונה שיש כאן פגם בצורת האמירה, שהרי אתה אומר והיו לאות על ידך וידך ריקנית בלי תפילין… אבל פשוט שעדיף לומר בצורה פגומה זו ולקיים את המצוה מאשר לבטל חלילה מצוה דאורייתא לגמרי…