לימוד מקרא בלילה

שאלה:

שלום רב..
אני בחור נשוי עם ילדים שעובד במהלך היום ומשתדל מאוד בקביעת עתים לתורה אך הרבה פעמים אני מגיע הביתה מהעבודה ולא ככ מתאפשר ללמוד אלא רק כשהילדים ישנים.
כחלק מסדר הלימוד אני עושה "שניים מקרא".ולפעמים גם בלילה לפני שאני הולך לישון.
האם גם בזמננו אסור ללמוד מקרא בלילה?
ואם באמת יש בעיה מה אוכל לעשות?
סה"כ חשקה נפשי בקביעת עתים אף על פי התנאים הקשים.
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב

שמעתי בענין זה מהגאון רבי יעקב הלל שליט"א מגדולי המקובלים בזמנינו, שאמר שעיקר ההקפדה בזה היא למי שנוהג באורחותיו על פי קבלה, אבל שאר כל אדם ודאי מותר ללמוד מקרא בלילה, בפרט שאם לא ילמד זאת יתבטל חלילה, וודאי שעדיף ללמוד בכל מקרה ובפרט שזה מה שליבך חפץ.

בהצלחה.