זרעי זעתר

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אני רוצה לרכוש זרעי זעתר וכו' לשתילה, האם יש משהו שאני צריך להקפיד עליו בקניה הזו? אולי צריך לחפש זרעים לא משנת שמיטה או משהו?

תודה רבה כבוד הרב, ערב טוב

תשובה:

שלום רב

לא צריך לחשוש עכשיו לגבי השמיטה. העיקר זה כאר אתה זורע שלא יהיה כלאים עם זרעים אחרים. בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    1. רק מוודא שמה שאני רוצה לעשות בסדר
    אם אקח כמה זרעי זעתר מאותו סוג, ואשתול אותם צמוד זה ליד זה, או זה על זה אפילו,
    זה בסדר?
    2. דרך אגב, אני יכול להשתמש לצורך שתילת הזעתר בחול שנמצא בעציץ שהיה שתול בו משהו עד לפני איזה שבוע שבועיים בערך, אך הוא התייבש אם אני זוכר את מראהו, כבר הייתי אומר יותר מחודש שהוא נראה ללא חיים, אז אמא הוציאה אותו מהחול אם אני לא טועה (אולי היא פשוט זרקה הכל כולל החול ושמה חול חדש, אך לצורך השאלה בבקשה נגיד שזה אותו חול שהיה בו הצמח).
    תודה רבה כבוד הרב ושבוע טוב

  2. תודה רבה כבוד הרב
    הצמח שהתייבש כאמור היה אצלנו אולי לפחות שנה אם לא יותר.
    האם יש טווח זמן מסוים שעובר מאז שתילת הצמח שאפשר להגיד שאין חשש שיש בחול הזה עוד זרעים? או שאי אפשר לדעת חוץ מבדיקה יסודית.
    האם האיסור הוא רק אם אלו זרעים שיש חשש שינבטו, אך אם עבר זמן כמו שנה, אז גם אם יש זרעים, אין באמת חשש שינבטו עוד ומותר לשתול שם מין אחר? (לא מבין בנושא של הצמחים אז לא יודע אם באמת אין חשש לאחר שנה).
    תודה רבה כבוד הרב ויום טוב