הפלה או חתונה

שאלה:

שלום רב,
אני במערכת יחסים במשך מספר שנים עם גבר נשוי. נכנסתי ממנו להריון (טרם עברו 40 יום) מנגד אני יוצאת עם בחור רווק במשך חודשיים ואני מתוכננת לקבל הצעת נישואין ממנו.
האם אני יכולה להביא לעולם את הוולד מהגבר הנשוי? האם הוולד יהיה כשר ביהדות?
האם אני יכולה להתחתן כהלכה עם הגבר הרווק והביא את ההריון הזה איתו?
לקבלת מענה דחוף אודה!

תשובה:

שלום רב,

הילד שיוולד הוא כשר. מאחר שאת רווקה למרות שהוא נשוי, הילד הוא כשר. הפלה למרות שאת עדיין בתוך ארבעים יום היא אסורה. אמנם בשלב הזה זה יותר קל, אבל בלי סיבה לא עושים הפלה גם בגיל כזה.

אולם לא תוכלי להנשא לבחור הרווק במהלך השנתיים הקרובות. שהרי העובר והתינוק שיוולד אינם ממנו, ויש איסור של מעוברת חברו או מינקת חברו. וסתם כך לא מתירים להנשא (למרות שיש דעה שהיריון מזנות אינו יוצר איסור מעוברת חברו – ראה פתחי תשובה אבה"ע סי' יג).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מעוניין לתת ביקורת בונה,

    התשובה נפלאה מבחינה הלכתית אבל כמדומה לי שהניסוח היה נכון לת"ח באתר הפונה לרה"ר יש לדבר בחום רגישות
    להוסיף עצה מעשית לתת אפשרות עם מי ניתן להתייעץ וכמובן הזדהות.
    אני כותב זאת מתוך הערכה עצומה אל כבוד הרבנים המשיבים.