אם המזיק נזק נפשי חייב לממן טיפול פסיכולוגי

שאלה:

האם חייבים לשלם על נזקים פסיכולוגיים. כמובן שאשמח לקבל התייחסות לנזק עצמו ולא כאשר הוא נעשה בגרמא.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין לי מקור על כך שיש חיוב לשלם על נזקים פסיכולוגיים. מסתבר שיש חיוב לשלם, אלא שיש לעיין אם החיוב הוא מדין ריפוי או מדין בושת ונפק"מ אם לא התכוון להזיק, שחייב ריפוי ופטור מבושת.

יש מקור שבעצם רפואת הנפש גם כלולה ברפואת הגוף, לעניין חיובו של בעל לרפאות את אשתו שאף רפואת הנפש בכלל. עיין בהשגות הראב"ד הלכות גירושין פ"י הלכה כג.

על אף שהשאלה לא הייתה מעניין גרמא, יש להדגיש שכל הנושא הוא על נזק נפשי כתוצאה ממעשה פיזי. אבל נזק נפשי כתוצאה מדיבור פוגעני וכדו' נחשב לגרמא בלבד, וכדין המבעית את חבירו, עיין שו"ע חו"מ סי' תכ סעיף לב.