שינוי מקום בברכת הריח

שאלה:

בס"ד,
בשבת קודש קרח תשע"ז , היה אחד שנכנס ויוצא מבית המדרש ומברך כמה פעמים על אותו אגודת בשמים , בערל כל שעה , האם נכון לעשות כן , האם יש מקלים בכך בשבת , מה דין הפסק בריח אם דעתו לחזור לאותו המקום?

תשובה:

שלום וברכה

בסי' ריז סעי' א ובמשנה ברורה שם מבואר שאם היה דעתו לחזור אינו חוזר ומברך, אמנם ראה בשער הציון שם ס"ק יג שנראה מדבריו שהמדובר הוא באופן שאינו צריך לעשות משה כדי להריח והריח בא מעצמו, וכגון שהוא מתפשט באויר מעצמו ומונח פתוח וכו'.

בהצלחה.