נדר במחשבה לא לחלל את השבת

שאלה:

שלום, שאלתי אתמול שאלה אך לא הבנתי במדוייק את התשובה .
האם נדר מצווה של שמירת שבת שנאמר רק בלב (במחשבה ) נחשב כנדר רגיל וחמור כמוהו ?
לא אמרתי את זה כלל בפה .
אני יודע ששמירת שבת היא חובה על כולם, אך אני שואל בהיבט הנדר.

תודה.

תשובה:

שלום רב

בהיבט של נדר, נדר בלב אינו חל [למעט נדרי צדקה] אבל איסור שבת חמור לאין ערוך יותר מאיסור נדר, המחלל את נדרו עובד באיסור לאו, והמחלל את השבת דינו בסקילה. לכן ברור שיש לעשות הכל כדי לא לחלל חלילה את השבת. אינני יכול להעלות בדעתי שיש יהודי שמאמין בה' ובתורתו ולכן הוא נזהר מנדרים, ואף על פי הוא מחלל שבת, זה דבר הזוי לגמרי..

בשורות טובות.