הריגת עקרב שחור בשבת

שאלה:

בס"ד,
הנה בשבת קודש קרח תשע"ז , נכנס לבית הכנסת עקרב שחור והיה שם חכם שאמר להביא מטאטא ולטאטא את העקרב השחר החוצה מבלי להרוג אותו , ואחר אמר שמותר לכתחילה להרוג אותו גם שמדובר בשחור .
מה נכון לעשות ?

תשובה:

שלום רב

בשמירת שבת כהלכתה פרק כה סעי' ב כלל עקרב שחור ביום אותם מזיקים שאם לא נראה שכרגע רודפים אחרי אדם להזיקו אבל יש חשש שיעשה זאת אחר כך ויש בכך כאב רב אף שלא סכנה ממש, מותר לצוד או להרוג בדרך הילוכו כביכול בדרך אגב, לא בצורה הרגילה של הריגתם, אבל אם רודפים אחרי בן אדם, מותר גם להורגם בצורה הרגילה ממש.

שלא נדע צער.