האם אישה חייבת לקום לפני בעלה

שאלה:

שלום
אישה חייבת לעמוד בפני בעלה?
נא מקורות

תשובה:

שלום רב,

יתכן שהיא היתה צריכה לקום לפניו אולם סומכים על מחילה, ראה מה שכתב הרמב"ם (אישות פרק טו הלכה כ'): "וכן צוו חכמים על האשה שתהיה מכבדת את בעלה ביותר מדאי ויהיה לו עליה מורא ותעשה כל מעשיה ס על פיו ויהיה בעיניה כמו שר או מלך מהלכת בתאות לבו ומרחקת כל שישנא, וזה הוא דרך בנות ישראל ובני ישראל הקדושים הטהורים בזיווגן, ובדרכים אלו יהיה ישובן נאה ומשובח". אולם גם יש לזכור היטב את דברי הרמב"ם שם בהלכה יט: "וכן צוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יתר מגופו ואוהבה כגופו, ואם יש לו ממון מרבה בטובתה כפי הממון, ולא יטיל עליה אימה יתירה ויהיה דיבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ולא רוגז". למעשה ודאי שבעל המקפיד שאשתו תעמוד לפניו מצבם לא הכי שפיר….

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כל מה שכתבתם נכון ולא נכון, אכן בבעל ת"ח כתב הגר"ח קנייבסקי דאין צריך שתקום לפי שמוחל וכמו שכתבתם, ודעת בעל שבט הלוי שיש לקום, אבל בבעל ע"ה כתב הגראי"ל שטיינמן (אילת השחר קידושין ל:) שאין לקום עיי"ש טעמו.