דין ודברים בין השכנים על מרזב

שאלה:

שלום לרבנים שליטא
אני גר בקומה א שכן שמתחתי(קומה -1 חצר ) בנה וסתם את המרזב,ורצה לפתוח את המרזב בקומה שלי (בכדי שגם אני וגם שכנים מעלי יוכלו להשתמש בו )בדיוק הגענו לנושא זה ב"ב ולא הבנתי,אסור היה לו לעקור ממקומו אך ברגע שכבר חסם האם הוא יכול להכריח אותי לפתוח את המרסב מתוך הקיר בקומה שלי דבר שגרר שיפוץ קטן אצלי בבית ואח"כ מולי יש צינור ארוך ולא יפה על הגג שלו ,שהוא מולי
יישר כח
אסף

תשובה:

שלום רב,

אם השאלה היא מי צריך לשאת בהוצאת של התיקון אז התשובה היא ברורה שהשכן שסתם הוא זה שצריך לשאת בהוצאה.

אולם אם השאלה היא האם מותר למנוע ממנו לבנות, אני לא רואה שיש טענה נגדו שהרי לאחר התיקון אין כאן פגיעה בפינוי המים.