ציצית מצמר לעומת כותנה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם יש מצווה לשים ציצית קטן מצמר לעומת כותנה
ואם יש לי ציצית מצמר וההורים שלי דואגים לי ואומרים לי שחשוב שאני ישים ציצית מכותנה כדי שזה לא יגרום לפיצעי לחץ האם יש בעיה בלהחליף את ציצית

תשובה:

שלום וברכה

הפוסקים נחלקו איזה בגד חייב בציצית מהתורה: לדעת השלחן ערוך רק בגד מצמר או פשתן חייב מהתורה, והשאר מדרבנן. ולדעת הרמ"א כל הבגדים חייבים מהתורה. לכן ספרדים שנוהגים כהוראות השלחן ערוך, רוצים להרויח לקיים מצוה מהתורה ולא רק מדברי חכמים, ומשתדלים במידת האפשר ללבוש ציצית צמר, אבל אשכנזים לובשים גם כותנה, כיון שלהכרעתם אין בכך הבדל. לכן ודאי מותר ללבוש כותנה, אלא שלפי מנהג הספרדים מפסידים בכך שהמצוה אינה מהתורה.

שבת שלום.