נזק לרכוש

שאלה:

שלום רב!
היום חיכיתי הרבה מאוד זמן לחנייה (שעה) בחניון עמוס מאוד שליד המקום בו אני לומדת. זה יום עמוס שאפילו מכוניות מחנות במקום שאסור. בצדדים, בין לבין. במקומות שקצת מפריעים לתנועה.
על כל פנים, לקחתי רוורס ושיפשפתי רכב שהחנה במקום צדדי, מפריע ואסור לחנייה.
השארתי פתק עם הטלפון שלי על שמשת הרכב ששיפשפתי.
עכשיו, אחרי שיחה עם הבחור, הבנתי שאולי אפילו לא הייתי צריכה על פי ההלכה להשאיר פתק. למה לי לשלם לו עכשיו על תיקון, כשהוא כנראה אשם? הוא החנה במקום מפריע.
קרו לי כבר פעמיים כאלו ששיפשפתי מכונית כשבעל הרכב לא היה ברכב. אם לא האמונה באלוקים, כמובן שהייתי הולכת מבלי להשאיר פרטים. אבל אני יודעת שיש מי שרואה ולכן גם היום השארתי פתק.
האם במקרה הזה שהוא החנה במקום מפריע ואסור, הייתי צריכה על פי ההלכה להשאיר פרטים?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

במקרה שבשעת הנזק הרכב שלך עומד במצב לא תיקני או שאת מבצעת רוורס במקום אסור את חייבת לשלם על הנזק.

במקרה שלא, כיון שהרכב עמד במקום אסור לחנייה ומפריע לתנועה, את לא חייבת להשאיר פרטים.