ארון ספרי קודש על הקיר שכנגד השירותים

שאלה:

האם ניתן להעמיד ארון ובו ספרי קודש (לרבות תפילין) בחדר כשהקיר עליו נשען הארון הוא קיר משותף לחדר שירותים והכניסה לשירותים צמודה לאותו ארון ספרי קודש. אציין כי הארון בעל דלתות כך שהספרים אינם נראים כלפי חוץ

תשובה:

שלום רב

אין בכך כל איסור.

לפני שנים שהצואה לא היתה נשטפת והחדר עצמו היה מלוכלך והיה בו בור לקבל את הטינוף, הכתלים היו נחשבים ככלי המיועד לקבל טינוף ואסור היה לדבר כנגדם דברי קדושה ולהניח ספרים, ראה שו"ע סי' פג סעי' א. אבל בזמנינו שהצואה נשטפת והקירות אינם כלי לקבל ליכלוך והם גם מיועדים לחדר השני באותה מידה, אין חשש, ראה ערוך השלחן שם סעי' ח, חזון איש סי' יז, שלמת חיים סי' קד קה ועוד רבים וכן המנהג. ובפרט שהם בארון נפרד.