רכישת מיטות בשנת אבל

שאלה:

שלום רב
אנו בשנת אבל על אימנו וגם אבינו נפטר לפני שנים
השאלה שלנו האם מותר לרכוש מיטות חדשות בשנת האבל ?
מאחר ו-3 עיסקאות של רכישה לא יצאו אל הפועל אנו חושבות שזה קשור לשנת האבל האם נכון ?
תודה רבה
רחל וריקי

תשובה:

שלום רב

האיסור הוא רק על בגדים, כלים חדשים מכל סוג מותר לקנות אפילו בתוך שלושים ימי האבל הראשונים. מה שלא יצאו העיסקאות לפועל זה בטח בגלל שלא היו טובות לכן… אבל אין לזה קשר עם האבלות.

מקורות:

ראה קיצור דברי סופרים פרק לז סעיף מו, פני ברוך פרק יח סעי’ יב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה מאוד הבהרתם לנו נקודה כאובה מצפונית ומוסרית ההבהרה מקלה על נפשותינו הדואבות שמא פגענו בכבוד אמנו ז"ל
    יש להוקיר ולהכיר אתם עושים עבודת קודש למען הציבור בכלל ולנו כפרט