קנה יין מיוחד ותסס

שאלה

קנה יין מיוחד והשאיר אותו במכונית יום וחצי היין תסס והפקק שעם התחיל להתרומם מהבקבוק ,פנה למוכר וענה לו שיש המלצה בתווית הבקבוק להשאיר בשכיבה במקום קריר ואם אתה רוצה אני מוכן להניח את הבקבוק ב"חזרות " האם מותר ומי צודק

תשובה

וודאי ידוע שאין להניח יין במקום חם ומכונית החום שיוכל להגיע בה בשמש הוא חום גבוה יותר מבבית וא"כ כיון שהמוכר מכר דבר טוב והקלקול הגיע ע"י הלוקח בדבר שכולם יודעים א"כ אפי' בלי התווית אין האחריות על המוכר , ולהניח ב"חזרות אין לגנוב דעת הסוכן אא"כ יאמר לו את הסיפור מו שהיה והוא יחליט האם רצונו לזכות את הלוקח או לא

הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי