עניית קדושה לפני אלוקי נצור

שאלה:

לבוד הרב שליט"א,
איך הדין באדם שמתקרב לסוף תפילת עמידה ורואה שהחזן תיף מתחיל קדושה, ואדם זה רגיל בד"כ לומר בברכת שים שלום נוסח "שים שלום" אך רואה שאם יאמר נוסח זה לא יספיק לענו קדושה\ קדיש, ולעומת זאת אם יקצר ויאמר נוסח "שלום רב" (הקצר יותר, כן יספיק לענות קדושה, האם רשאי\צריך\רצוי לשנות ממנהגו הרגיל ע"מ לענות קדושה?

תשובה:

שלום רב

אין לשנות את נוסח התפילה כדי להספיק קדושה, אף שבדיעבד אם התפלל כך יצא ידי חובה. מה שכן חשוב לדעת, שאם יאמר יהיו לרצון לפני אלוקי נצור, יוכל לענות את הפסוקים קדוש וברוך שהם עיקר הקדושה, וכן אמן של הא-ל הקדוש, אף שלא סיים עדיין את התחנונים שבאלוקי נצור.

מקורות:

שו"ע ומשנה ברורה סי' קכב.