עישון וחזרה בתשובה

שאלה:

שלום ומבורך.
האם עישון נחשב כחטא שעבורו אדם נענש בשמיים ?
בנוסף האם חוטא שחזר בתשובה אך לא עזב לחלוטין את הייצר
כלומר עדיין נכשל מידי פעם בעישון, שמירת עיניים, חילול שבת, .
כיצד מתייחסים לחוזרים בתשובה שלמעשה לא מושלמים כלומר משתדלים עם עליות וירידות…
האם יכולים בשמיים לפסוק לאדם גן עדן אף על פי שהיה רשע גמור?
יש איזשהו מקור בזוהר הקדוש שיצא לי להתקל בו אשמח אם תסביר את העניין לעומק.
" מליץ יושר מני אלף פדהו מרדת שחת מצאתי כופר" האם באמת זה פתרון
שאדם לא יורד לגהנום ?
תודה

תשובה:

שלום רב

העישון מזיק מאוד לבריאות ויש חובה להמנע ממנו, אבל לא ברור שמדובר באיסור של ממש, שהחוטא בכך עובר על ונשמרתם מאוד לנפשותיכם. שכן יש אנשים שמעשנים ומאריכים ימים, והסכנה כאן אינה ממש מוחשית, וגם לא ניתן לומר שכל סיגריה בפני עצמה מסכנת חיים. אבל ודאי הרצון האלוקי דוחה את העישון.

כל משעה טוב שאדם עושה, כל התגברות, כל הרהור של תשובה, הוא נצח נצחים! ובורא העולם לא מקפח שכר כל מעשה הכי קטן שעושים. אם היינו יודעים מה שכל אמן יהא שמיה רבה, כל התגברות, כל קיום מצוה, כל המנעות רגעית מאיסור, היינו רוקדים משמחה. ברור שאדם שעובד על עצמו שכרו הרבה מאוד גם אם אינו מושלם. ומי יכול להעיד על עצמו שהוא מושלם… אבל כמובן צריך לעבוד כל הזמן ולהתקדם, בורא העולם מחכה לנו!