מכירת בעלי חיים

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
האם נולדו לי מס גורים כלבים ואני מעוניין למכור אותם האם יש בכך בעיה כשלהי?

תשובה:

ראשית מזל טוב! שירבו שמחות בישראל….

אין כל בעיה למכור אותם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אסור! אתה צריך לדאוג שיהיה בבית טוב ומשפחה שמטפלת הוא טוב ויפה. וברגע שאתה עושה את זה בשביל הכסף יש טעם נפגם שחשוב לך הכסף ולא הרווחה והבטחון שלו!

  2. אין כל בעיה לסחור בבעלי חיים ככל שדואגים שלא יגרם צער בעלי חיים. אין הבדל בין כלב לפרה או תרנגולת הנמכרים באופן מסחרי.

  3. אולי לכאורה יש להביא ראיה מזוהר הקדוש שמחמת לקיחת ביצים של העוף ע"מ לקיים מצוות שילוח הקן האם מצטער ומתלונן על פני אלוקים וא"כ מובן הדבר ששם שרי משום מצוה הוא אבל במקומות אחרים, יתכן שלא?

  4. בשילוח הקן אנחנו נדרשים לטעם זה כדי להבין מדוע יש "מצוה" לקחת את הביצים ולשלח את העוף, אבל "היתר" בלאו הכי יש כבר מימי נח שנאמר לו בידכם ניתנו, וירדו בדגת הים ובעוף השמים.