כספי מעשר לרב כדי שיברך

שאלה:

שלום
מותר מכספי מעשר לתרום לישיבה בכסף הזה ידפיסו ספרים ויחלקו לזיכוי הרבים?
שאני הולך לרב להתייעץ איתו ושיברך אותי מותר לתת לו מכספי מעשר תרומה?

תשובה:

שלום רב

מותר לתת כספי מעשר לישיבה. לגבי הרב שאתה הולך אליו, אם הוא עני אתה יכול לתת לו כספי מעשר, אם הוא לא עני, אני לא מבין למה צריך לתת לו כסף כדי שיברך אותך?! אלא אם כן יש לו איזה אירגון צדקה שלשם הולך הכסף וזה ודאי בסדר. באופן כללי יש ללכת רק לרבנים שלא מבקשים כסף עבור הברכות..