תפילין שהוחלפו, האם ניתן להניח את האחרים בינתיים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים,

אני בצבא. יש לנו ארון תפילין, שמתי את התפילין בארון, ונעדרתי שבוע מהצבא (הנחתי את של אחי בינתיים).
כשחזרתי לצבא, פתחתי את התפילין שלי וגיליתי שזה לא התפילין שלי. רק הקופסא של הראש שייכת לי. לעומת זאת הקופסא של היד וכן הקציצות של יד וראש אינן שייכות לי כלל.
כנראה מישהו השתמש לי בתפילין והחליף לי בטעות את התפילין.
הסיכוי שאמצא את התפילין שלי, שואפות לאפס. מאחר וזה בית כנסת גדול וגם אין לי מושג להבדיל בין התפילין שלי לשל אחרות, כי כמותם יש הרבה בבית כנסת.
השאלה – מה עם התפילין? האם אני רשאי לקחת לעצמי? או שעליי לקנות חדשות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תתלה מודעה ותפרסם את המקרה. בינתיים אתה יכול להניח את התפילין האחרות.

מקורות:

משנה ברורה סי' כה ס"ק נג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב, אין מצב בעולם שאמצא את התפילין. 100%. אז מה עליי לעשות עם התפילין..אף אחד לא דרש לא היו מודעות..האם אני יכול להכריז עליהם כשלי..עברו משהו כמו חודשיים מאז

  2. תברר אצל סוחר סת"ם שמתעסק גם בתפילין משומשות (עדיף שלושה סוחרים) על מחיר התפילין ותרשום על פנקס שאתה חייב סכום זה לבעל התפילין. בינתיים אתה יכול להשתמש.