שיעור שתיה בכוס של ברכה

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
אב המקדש על היין ואינו יכול לשתות ונותן לבנו (קטן) לשתות שמלוא לוגמיו קטן ממלוא לוגמיו של אביו, האם יצא ידי חובה?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין נראה שזה מספיק, כיון שהשיעור של מלוא לוגמיו הוא כדי שישתה שתיה חשובה המיישבת את דעתו, כך שבכל אדם חשיבות השתיה נקבעת לפי לוגמיו שלו. אמנם יש לדעת שהמשנה ברורה מסתפק בענין זה האם אכן די במלוא לוגמיו שלו הוא שצריך רוב רביעית בדוקא, ראה ביאור הלכה סי' רעא סעי' יג ד"ה והוא. ואף שהחזון איש סי' לט ס"ק טז הכריע בפשיטות שדי במלוא לוגמיו, ודאי יש להחמיר לכל הפחות ברוב רביעית של רבי חיים נאה שזה שיעור 45 סמ"ק בסך הכל, ובזה יצאנו את עיקר הדין גם לפי הביאור הלכה [ובלבד שהוא כמלוא לוגמיו].

ערב טוב.