רגישות בצואר הרחם – תלייה בפצע

שאלה:

כבוד הרבנים היקרים שליט״א
תודה רבה על תשובותיכם המלאות והבהירות

מה הדין באישה שהיתה טהורה
ראתה כתם על הנייר כשניקתה עצמה לאחר השירותים
ובאופן אוטומטי חשבה שצריכה לבדוק עצמה בפנים
ואכן מצאה כתם דם על עד הבדיקה
והלכה אצל רופאה שאמרה שקצה צואר הרחם שלה רגיש ביותר,שעלול לדמם בקלות

ואכן היה דימום בהפרשות
ולאחר שהרופאה ניקתה את האזור
לא היה דם ביציאה מן הרחם

השאלה היא : האם אפשר לתלות את הדם שמצאה הרופאה בפנים (בקצה צואר הרחם), ״במכה״ ?
או שיש להחמיר,מכיון שיש לנו ספק,מהיכן באמת יצא הדם? (אולי מן הרחם)

תשובה:

שלום רב

כאשר המקום שניתן להגיע אליו עם האצבע אכן רגיש באופן כזה שיכול לדמם מחמת הבדיקה, ניתן לתלות בו את הדימום, אבל לכתחילה בדרך כלל לא מומלץ כל כך לסמוך על רופאה שאינה בקיאה בהגדרות הרפואיות, עדיף יותר להתייעץ על הענין עם אחות טהרה מוסמכת של מכון פועה וכדומה.

בהצלחה