עשה לך רב

שאלה:

שלום לכבוד הרב איך עלי לנהוג כאשר האישה שואלת מספר רבנים את אותה שאלה ומקיימת את התשובה של הרב שהכי מסתדר לה בראש .

תשובה:

צריך להסביר לה בעדינות ובנעימות שזה חסר טעם. כדאי לבחור רב מסויים שמתחברים להנהגתו והוראותיו, ולקבוע את ההלכה בבית [בדרך כלל] על פיו. חכמים אמרו שהעושה כקולי בית שמאי וקולי בית הלל, כלומר בכל שאלה הוא הולך לפי דדעת המקילים, אינו נוהג בחכמה…

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם אין אף רב שיכול לייעץ לי באופן שוטטף ?
    כלומר , אין רב אחד מבין כל הרבנים שיכול להיות הרב שלי ?
    אין לאף רב זמן בדיוק כל כמה זמן לשמוע את מצוקותיי והתלבטויותי …
    אז איך בדיוק עליי לעשות רב ?
    אין לאף אחד זמן בשבילי ..
    יש לי מלא מספרי טלפון של רבנים טובים ..
    אבל בתכלס ,
    אין אף אחד שאני מתקשרת אליו באופן קבוע.
    כי תמיד הם עסוקים ואם הם עונים זה נס גלוי !
    יש לי רב ורבנית שאני אוהבת אבל הם עסוקים מאד !!
    מה לעשות ?
    איך בכלל אפשר לעשות רב אם אין אף אחד שתמיד פנוי עבורי ?

  2. שלום כבוד הרב,
    רק הערה קטנה: השואל לא אמר שהיא מחפשת קולות, אלא שהיא מחפשת "שיסתדר לה בראש", היינו, בהגיון. וזה אולי כן דבר חיובי?

  3. לא מדובר באדם תלמיד חכם שמונח בסוגיות ומבקש להבין את הדברים… אבל יתכן שאתה צודק. בכל מקרה זו לא ההנהגה הראויה.

  4. זו אכן בעיה.. תנסי בכל זאת למצוא מישהו שידריך אותך כיצד להתמודד עם מצוקותיך בעצמך, אכן זו לא ההנהגה הנכונה להסתייע כל הזמן באחרים. את צריכה לפתח משהו מתוכך. בהצלחה.