עיסוק בקירוב עם סטודנטים בחו"ל

שאלה:

שלום אני מתעסק בחו"ל עם נוער תורני שעושים בגרות. שנה או שנתיים ישיבה ואח"כ הולכים לאוניברסיטה ומישהו העיר לי בשם האגרו"מ שלימודים באוניברסיטה זה יהרג ואל יעבור! רציתי לדעת מה דעתכם כדי לדעת האם צריך ללמד אותם את חומרת האיסור ולחפש אלטרנטיבות וכו' מכיון שיש לי ב"ה השפעה על חלקם
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר ציטוט כזה בשם האגרות משה. אבל באופן כללי, ודאי שמי שמתאים ללכת לישיבה עדיף שלילך לישיבה ולא ישהה בשנות הבחרות שלו באוניברסיטיה עם גויים וגוייות על כל המשתמע. אבל צריכים גם להבין לנפש האדם, לא כל אדם מגיע מרקע כזה, ולא כל אדם מסוגל ללכת לישיבה הסביבה הטבעית, והמשפחתית בחו"ל הרבה פעמים דורשת ממנו לימודים אקדמאים מלאים כבר בשנים הללו, לכן אין ספק שצריך לעודדם ללימוד תורה אבל לא להזניח אותם ולחפש אלטרנטיבות אחרות, חייבים לשמר אותם גם אם הם לא מתחנכים בדיוק לפי השקפת עולמך.

הרבה הצלחה והמשך לעשות חיל!