ניתנת הלוואה על סמך הודעת sms במקום שטר

שאלה:

שלום הרב, שאלה דחופה, האם לצורך מתן הלוואה לחבר אפשק להסתפק בהודעת sms כדי לצאת ידי חובת דרישת הכתב ההלכתית?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

למעשה הציבור לא נזהר בזה לתת שטר על כל הלוואה למרות שנפסק בשו”ע חו"מ סי’ ע’. למעשה לא מקפידים על כך, ראה בשו”ת יביע אומר חו”מ ח”ב סי’ א וח”ז סי’ ז ושו”ת ציץ אליעזר ח”ז סי’ מז שדנו למה אין העולם נזהרים בכך בזמנינו. ועיין עוד בספר פתחי חושן הלואה פרק א הערה כ שהביא מהפוסקים שתמהו על שאין העולם נזהרים בכך וכתבו כמה סברות להקל. בכל אופן, אם הוא שולח לך sms זה גם סוג של קולא, למרות שודאי ניתן להתנער מההודעה ולומר שלא הוא שלח אותה, אבל גם בשטר כתב ידו ניתן להתנער בטענה כזו או אחרת כמבואר שם סי' סט.