להסתפר אצל ספר בודהיסט עובד עבודה זרה

שאלה:

שלום וברכה
לכבוד הרבנים החשובים

האם יש איסור להסתפר אצל ספר גוי עובד עבודה זרה (בודהיסט),שהעמיד פסל גדול בחנותו (במספרה) שלו,ומי שיושב שם נמצא מול הפסל או קרוב לפסל
ומסתבר שהגוי עושה את זה במחשבה שהרווחים שלו בביזנס יתרבו על ידי הטומאה שלו,ונמצא שכאילו אנו מחזקים אותם ח״ו ?

ואותה שאלה נשאלת גם לגבי חנות ירקות
שרואים שהם שמים על מיני פסלים על יד הדוכנים
(ויש אומרים אפילו,שייתכן שהם מקדישים את הפירות לטומאתם,כסגולה להצלחתם)

האם יש פה אפילו איסור הנאה מתקרובת עבודה זרה ?
והאם יש להתייחס לשמועה זו או להתעלם ממנה (ייתכן שאין זו אלא שמועה מהשערה)

תודה מראש על התייחסותכם וזמנכם היקר

תשובה:

שלום רב

אינני רואה סיבה לאיסור להסתפר שם, אף שנפש היהודית בוחלת מלהכנס למקום שכזה, מותר לעשות מסחר עם עובדי עבודה זרה, למעט שלושה ימים לפני חגם, ראה פרטי ענין זה בשו"ע יו"ד סי' קמח. לכן אם יש מקום אחר ודאי עדיף, אבל אין בזה איסור.

לגבי הפירות והירקות, לא נשמע לי שאכן הם מקדישים אותם, אבל כדאי לברר זאת, אם אכן מדובר בתקרובת אסור להשתמש.